Lightroom Presets voor instagram

Wat zijn Instagram Presets?

Wat zijn Instagram presets precies? Een preset (lightroom) is een verzameling van vaste bewerking instellingen voor jouw foto’s.. Het zorgt er dus voor dat elke foto er ongeveer hetzelfde uit komt te zien in look en feel.Je kunt Presets het dus ook zien als een filter. Als jij een consistente look & feel wilt voor jouw Instagram-account, is het handig dat jouw foto’s qua stijl op elkaar lijken. Een Instagram preset kan daar bij helpen. Zo maken  professionele fotografen en veel influencers ook gebruik van een vaste bewerking en presets, zodat ze een duidelijke huisstijl kunnen laten zien. 

Voordelen van het gebruiken van een vaste Instagram preset;

  1. Het scheelt veel tijd. Doordat je op elke foto dezelfde Instagram preset kunt gebruiken, kun je snel en gemakkelijk al jouw foto’s in dezelfde stijl bewerken. Het kan soms wel zijn dat je kleine aanpassingen moet doen aan de belichting, maar je hoeft nooit meer urenlang je foto’s te bewerken.
  2. Instagram presets zorgen voor consistentie. Als je steeds dezelfde Instagram preset gebruikt voor jouw feed, creëer je op deze manier een mooi geheel.

Pixgrade Preset voorbeelden op instagram

Presets kunnen enorm variëren in look & feel. Hieronder kun je voorbeelden vinden van Instagrammers die duidelijk een vaste Instagram preset gebruiken voor hun foto’s.  Door een vaste kleurenschema te gebruiken, kun je zien dat ze een mooi geheel creëren. 

Drie voorbeelden van Instagrammers die een consistente feed hebben gecreëerd met Lightroom presets van Pixgrade Elke feed straalt een unieke stijl uit mogelijk gemaakt door de aanpasbare presets die kleuren en sferen harmoniseren Ontdek hoe Pixgrade presets kunnen helpen om jouw Instagram profiel te transformeren


Zoals je in de voorbeelden hierboven kunt zien, variëren deze feeds enorm qua uitstraling. Van een oranje gloed/ warme uitstraling tot een zachte of zomerse look & feel.  

Bij Pixgrade heb je keuze uit meer dan 50 verschillende instagram preset pakketten zodat je precies kan kiezen wat bij jouw foto’s past. Of je nu opzoek bent naar een zomerse frisse preset, een donkere look en feel of juist een lichte er is genoeg keus. 

Populaire Instagram Presets van dit moment

Benieuwd naar alle pakketten?

Vergelijkbare blogs

2+1 GRATIS | KIES EEN GRATIS PAKKET | GEBRUIK DE CODE : 2+1