Hoe verwijder je objecten of mensen uit je foto’s. 

Heb je eindelijk de perfecte foto geschoten en sta je er zelf mooi op, ontdek je dat er een ongewenst object of een toevallige voorbijganger je opname verpest! Jammer ! Maar wist je dat het verwijderen van mensen of dingen in je foto’s echt heel eenvoudig kan? Met maar liefst een paar klikken heb je alle ongewenste objecten in jouw foto’s zo verwijderd. Wij leren jou hoe dat moet in de Lightroom app.

Let op: om deze functie te gebruiken heb je wel de betaalde versie nodig van de Lightroom-app. 

Verwijder een of meerdere dingen uit je foto’s.

onderdelen die je uit een foto wilt verwijderen voorbeeld

Leer stap voor stap elementen verwijderen uit je foto’s.

Mensen uit je foto verwijderen, objecten, lelijke dingen die in de weg staan? Verwijder je snel met de volgende stappen.

Stap 1: Open de Lightroom App en Laad je Foto

Dit is natuurlijk de eerste stap: Open de Lightroom-app op je telefoon en laad de foto die je wilt bewerken. Tik op het plus-icoontje en kies je favoriete foto uit je bibliotheek. 

Stap 2: Ga naar de Remove Tool (gummetje)

Om die storende mensen of objecten te verwijderen, heb je de remover tool nodig. Tik op het gereedschap icoon van het gummetje onderaan het scherm, daarna opent er meteen een nieuw venster waar je de mogelijkheid hebt om de AI tool aan te zetten. Deze tool helpt je om nog betere resultaten te krijgen. Je kunt ook zonder dit hulpmiddel dingen verwijderen uit je foto’s maar je zult snel merken dat het met de AI tool het net wat beter gaat.

Stap 3: Zoom in op het betreffende object of persoon

Om zo specifiek mogelijk te werk te gaan, kun je het beste eerst even inzoomen zodat het object goed in beeld komt, omdat je dit met je vingers moet doen vraagt dat meer precisiewerk. Zo kun je makkelijker je object selecteren en voorkomen dat je andere delen verwijdert of vervaagt.

drie stappen om je fotos aan te passen met ai lightroom adobe app

Stap 4: Kies het Juiste Gereedschap: Remove Tool (LET OP: DIT IS EEN NIEUWE FUNCTIE)

Deze tool biedt 3 opties: het Remove paneel (NIEUW) het Kloonpenseel het Reparatiepaneel. Het Remove paneel is een nieuwe AI tool die met een klik meteen je geselecteerde objecten verwijderd of vervangt. Daarnaast heb je nog twee andere opties die je vaak terug kan vinden in andere apps: Het Kloonpenseel en Reparatiepaneel.

Het Kloonpenseel kopieert exact het gebied dat je selecteert waardoor je dus het object weg kunt klonen, terwijl het Reparatiepaneel de textuur van het geselecteerde gebied aanpast aan de omliggende pixels, waardoor het resultaat natuurlijker oogt. Voor het verwijderen van objecten of mensen is het reparatiepaneel meestal de beste keuze als er geen Remove tool aanwezig is.

tutorial uitleg remover tool van adobe lightroom om objecten te verwijderen

Vergelijkbare blogs

2+1 GRATIS | KIES EEN GRATIS PAKKET | GEBRUIK DE CODE : 2+1