Boost Je Personal Branding met Lightroom Presets

In de wereld van social media en digitale aanwezigheid is consistentie in je visuele stijl cruciaal voor je personal branding. Of je nu een influencer, ondernemer, of creatieveling bent, je wilt dat je foto’s er professioneel uitzien en je unieke stijl weerspiegelen. Lightroom presets kunnen je hierbij helpen. In deze blogpost leggen we uit hoe je met Lightroom presets je personal branding een boost kunt geven en hoe Canva-templates je kunnen helpen bij het delen van consistente content.

Wat zijn Lightroom Presets?

Lightroom presets zijn vooraf ingestelde filters die je met één klik op je foto kunt toepassen via een app of fotobewerkingsprogramma. Ze zijn ontworpen om je workflow te versnellen en je consistente resultaten te geven. Zo kun je makkelijk jouw foto’s omtoveren in dezelfde stijl. Wat onmogelijk is met de filters op je telefoon of op bijvoorbeeld Instagram. Met onze uitgebreide selectie van Lightroom presets kun je eenvoudig verschillende stijlen en sferen creëren die helemaal passen bij de uitstraling die je wilt creëren voor jouw personal brand. 

instagram feed makeover met presets lightroom before en after

Waarom Lightroom Presets gebruiken voor Personal Branding?

1. Consistentie is Key

Consistentie in je visuele stijl helpt je merk herkenbaar en professioneel te maken. Met presets kun je ervoor zorgen dat al je foto’s dezelfde look en feel hebben, ongeacht wanneer of waar ze zijn genomen. Zo creëer je een specifieke stijl in je social media account voor jouw personal brand. Dit oogt natuurlijk ook eens veel professioneler.

2. Tijdbesparing

Het handmatig bewerken van elke foto kan tijdrovend zijn. Presets besparen je tijd door je in staat te stellen dezelfde aanpassingen in een handomdraai toe te passen op meerdere foto’s. Daarnaast kun je dit lekker makkelijk doen via een gratis app op je telefoon.

3. Professionele Kwaliteit

De presets van Pixgrade zijn ontworpen om de kwaliteit van je foto’s aanzienlijk te verbeteren. Of je nu grauwe foto’s die je met je telefoon hebt gemaakt wilt omtoveren tot echte eyecatchers met frisse kleuren, of je foto’s een zachte of warme look wilt geven, onze presets bieden de perfecte oplossing. Met onze expertise in fotografie en beeldbewerking profiteer je van presets die zijn gecreëerd om het beste uit je foto’s te halen, ongeacht het type camera dat je gebruikt.

vier voorbeelden gebruikers instagram presets van Pixgrade

Hoe kies je de beste presets voor je Personal Branding?

Het kiezen van de juiste presets voor je personal branding kan een groot verschil maken in de consistentie en professionaliteit van je visuele content. Hier zijn enkele stappen om je te helpen de perfecte presets te kiezen die passen bij jouw merk en stijl.

1. Definieer Je Stijl

Bepaal eerst welke stijl je wilt uitstralen. Dit kan variëren van warme of kleurrijke tonen tot koele en minimalistische vibes. Kijk naar je huidige foto’s en beslis welke uitstraling je wilt behouden of bereiken. Je kunt ook eens kijken naar de stijl die andere influencers of bedrijven in jouw niche hebben, zodat je een idee krijgt van welke populaire presets worden gebruikt. Dit helpt je te bepalen welke stijl het beste bij jouw merk past.

2. Investeer in Kwaliteit

Hoewel er veel gratis presets beschikbaar zijn, kan investeren in een hoogwaardige set presets een groot verschil maken. De presets van Pixgrade zijn speciaal ontworpen om je foto’s, gemaakt met zowel je telefoon als vaste camera, naar een hoger niveau te tillen. Deze presets zijn ontwikkeld met oog voor detail en passen perfect bij verschillende lichtomstandigheden en onderwerpen, zodat je altijd de beste resultaten behaalt.

3. Test en Pas Aan

Het is belangrijk om presets te testen en aan te passen aan je eigen smaak en stijl. Geen preset zal perfect zijn voor elke foto, dus wees niet bang om de instellingen een beetje aan te passen. De presets van Pixgrade zijn flexibel en eenvoudig aan te passen, zodat je ze kunt finetunen naar jouw specifieke behoeften. Dit zorgt ervoor dat je visuele content altijd perfect aansluit bij je merkidentiteit. Heb je hier hulp bij nodig? Bekijk dan het blog artikel over het eenvoudig aanpassen van je presets. 

Pixgrade presets op instagram – Merken en influencers.

Hier boven staan voorbeelden van influencers die de presets an Pixgrade gebruiken en daar een consistente look mee creëren. Zo heb je boho beach, een online sieradenmerk die de summer glow presets gebruikt. Kaya Maes is een Nederlandse influencer die veel van roze tinten houd, dat past ook helemaal bij haar uitstraling. Met haar beauty en fashion account steelt ze helemaal de show met het gebruik van de Pink Paradise Presets. Tessa Roodnat is op instagram een echte lifestyle blogger en deelt alles met je over fashion, eten, vakanties en gadgets. Tesse houd van zachte tinten en gebruikt graag de Pastel dream presets om een consistente feed te creëren.

Pixgrade op instagram voorbeelden van influencers die Pixgrade gebruiken op hun instagram account

Welke presets passen bij jouw personal brand?

Verschillende soorten bloggers en influencers hebben verschillende smaken en voorkeuren. Pixgrade biedt een breed scala aan preset bundels die zijn ontworpen om perfect aan te sluiten bij verschillende niches en stijlen. Hier is een overzicht van welke presets ideaal zijn voor verschillende soorten bloggers en influencers, samen met specifieke preset pakketten die daarbij passen.

Lifestyle Presets

Kenmerken: Gezellig, warm, dagelijks leven, persoonlijk.
Aanbevolen Presets: Warme, natuurlijke tinten en zachte contrasten om een uitnodigende en authentieke sfeer te creëren.

pixgrade creamy caramel lightroom filters instagram bruine gloed filter
insta favorites best presets
pastel dream collage popular ig filter

Fashion Blogger Presets

Kenmerken: Stijlvol, modebewust, esthetisch.
Aanbevolen Presets: donkere of juist een hele lichte esthetische preset met een focus op kleurconsistentie en scherpe details om outfits te laten opvallen.

zwarte kleren
presets lightroom vintage fashion polaroid style product
vogue collage most populair presets

Reisblogger Presets

Kenmerken: Avontuurlijk, landschappen, cultuur.
Aanbevolen Presets: Levendige kleuren en hoge contrasten om de schoonheid en diversiteit van verschillende locaties te benadrukken.

collage landkaart best presets
tropical teal collage summer vibes best presets

Beauty Influencers

Kenmerken: Verzorging, make-up, huiddetails.
Aanbevolen Presets: Zachte en heldere tinten die de huidtoon flatteren en make-up details benadrukken.

beauty blogger collage
collage best presets
collage witte instagram feed best presets

Kies uit meer dan 50 stijlen

Op onze website vind je meer dan 50 verschillende Lightroom pakketten, elk ontworpen in diverse tinten en perfect afgestemd op verschillende niches. Of je nu een lifestyle blogger, reisblogger, food blogger, fashion influencer, beauty expert, fitness enthusiast, avonturier, interieur liefhebber, of product reviewer bent, Pixgrade heeft de ideale presets om je visuele content te verbeteren en je merkidentiteit te versterken.

Vergelijkbare blogs

2+1 GRATIS | KIES EEN GRATIS PAKKET | GEBRUIK DE CODE : 2+1