Hoe maak je gras groener in de Lightroom app?

Hoe maak je gras groener in de Lightroom app ? Wil je het groen in je foto echt laten knallen? Met deze eenvoudige tips krijg je geel, overbelicht of dood gras weer fris en groen. Handig voor je zomer foto’s in het park of de achtertuin.

Til je bewerkingsskills naar een hoger niveau en creëer een prachtige groene look met een paar klikken in de gratis Lightroom-app. Hoewel we hier vooral ingaan op hoe je gras groener kunt maken, kun je dezelfde technieken gebruiken om bijvoorbeeld de licht blauwer te maken, de zee meer turquoise. Zelfs huidskleur aanpassen kan met deze tool, super handig voor Newborn fotografie of jouw eigen zomerse vakantie foto’s. Elke kleurtint kan je in Lightroom apart bewerken. Dit komt omdat kleuren in pixels afzonderlijk worden aangepakt en niet de gehele foto in één keer wordt bewerkt zoals bij andere apps.

STAP 1: KLEURMIXER – GROEN in Lightroom

Deze stap zorgt meteen voor een groot verschil, want het verandert de kleurtinten direct.
Ga naar ‘MIX SCHUIFREGLAARS’ onder het kleur-tabblad. Zoek de groene kleur en verhoog de ‘Tint’- en verzadigingsschuifregelaars totdat je het gewenste resultaat hebt. Soms moet je de luminantie een beetje verlagen voor extra levendigheid.

STAP 2: KLEURMIXER – GEEL in Lightroom

Gebruik hetzelfde paneel, maar nu voor de gele kleur.
Verhoog eerst de ‘Tint’-schuifregelaars en verlaag vervolgens lichtjes de ‘verzadiging’ en luminantie.
Let op: bij de gele kleurmixer pak je ook automatisch alle andere gele pixels in de afbeelding aan.
Heb je veel geel in je foto? dan zul je ook op andere plekken de gele kleur zien veranderen.

stap voor stap belichting en verzadiging aanpassen in de lightroom app

STAP 3: BELICHTING & CONTRAST in Lightroom

Normaal begin je bij het bewerken van een foto met de belichting en het contrast, maar hier doen we dat later. De kleurmixers hebben de belichting en het contrast al een beetje aangepast en de warmte uit de foto gehaald, waardoor deze wat vlakker lijkt. Gebruik nu de belichting, contrast en hooglichten om dit snel te herstellen. Verlaag de ‘belichting’ en verhoog het contrast voor het beste resultaat. Speel daarna met de hooglichten en schaduwen.

belichting aanpassen in de lightroom app tutorial

Meer leren over kleurbewerking? Check onze blogs!
Ontdek bijvoorbeeld hier hoe je huidskleuren aanpakt.

Vergelijkbare blogs

2+1 GRATIS | KIES EEN GRATIS PAKKET | GEBRUIK DE CODE : 2+1